top of page

CJJF-Budo Scheidsrechter applicatie

Zaterdag 12 oktober is te Steenbergen de CJJF-Budo scheidsrechters applicatie gehouden. Een 20-tal judoka’s en enkele juryleden namen deel aan deze applicatie.

Als thema is er gekozen voor de scheidsrechteren met judoka’s met beperkingen. Slechts een hele kleine minderheid weet hoe men dient te reageren en waar men vooral rekening moet mee houden indien men met judoka’s met een beperking te maken krijgt. Aan de hand van uitgebreide informatie en door het tonen van foto’s kregen de aanwezigen reeds een beeld aangaande deze uitzonderlijke toestanden.

Ook werd er voorgesteld dat men, vanuit het bestuur CJJF, in het voorjaar van 2020 enkele applicaties zal organiseren enkel aangaande het scheidsrechteren van judoka’s met een beperking. Ook zullen er de eerstvolgende wedstrijden enkel scheidsrechters optreden bij deze wedstrijden die reeds hiervoor een opleiding hebben gehad.

Verder waren er enkele ‘nieuwe’ aspirant scheidsrechters die, onder begeleiding, hun eerste stappen zetten tijdens deze applicatie. Het was een hele fijne applicatie dat geleid werd door de hoofdscheidsrechter Koos van Wezel en Georges Michel, CSIT scheidsrechter .”

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page